We wtorek 28 marca Pierwszaki z naszej szkoły obchodziły „Międzynarodowy Dzień Gofra”. Na tę okoliczność odbyło się wielkie pieczenie gofrów w naszej szkolnej kuchni. Maluchy postanowiły połączyć przyjemne z pożytecznym. Poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, przestrzegały zasad higieny podczas spożywania posiłków, a także nawyków kulturalnego zachowania się przy stole. Gofry były przygotowywane i pieczone pod czujnym okiem ukochanych mam z ich tajemnych przepisów. Wszędzie unosił się aromat pieczonego ciasta. Pychotka! Co wzbudzało niemałe zainteresowanie. Każde dziecko mogło wykazać się swoją kreatywnością w postaci dekorowania gofrów. Zajadaliśmy się więc, pysznymi goframi z bitą śmietaną, owocami, cukrem pudrem, dżemem i innymi smakowitymi dodatkami. Gofry smakowały i wyglądały wyśmienicie. To był naprawdę słodki dzień!
#laboratoriaprzyszlosci
Najnowsze komentarze